Udruga UPRIV proizvodi vrhunske voćne rakije i likere čuvajući tako za budućnost okuse i mirise Baranje naših starih.

Pratite nas

Vrhunski baranjski proizvod!

Destilerija udruge UPRIV u Kneževim Vinogradima jedina je u Hrvatskoj koja proizvodi vrhunske voćne rakije na tradicionalni način. Spojivši tradiciju sa tehnologijom  udruga UPRIV započela je proizvodnju vrhunskih voćnih rakija.

Dvostrukom trdicionalnom destilacijom u bakrenim kotlovima zrelo voće nam povjerava sve skrivene mirise i arome.

Nakon dvije godine mirovanja i stabilizacije u tišini i mraku starih gatora, dobiveni destilat izrasta u voćnu rakiju - Kneževu rakiju.

LIMITIRANE KOLIČINE VRHUNSKE RAKIJE VODE VAS U NAŠOJ PRIČI O UŽITKU.

Branjem samo zdravih i zrelih plodova

 limitirane su količine proizvedenog destilata radi postizanja što bolje kvalitete. Otkoštavanjem kajsije i šljive te kidanjem peteljki sa jabuke i kruške voće se priprema za mljevenje te se ukomljava u tamnim prostorijama sa kontroliranom temperaturom.

Destilacija se po završenom procesu vrenja obavlja u bakrenim kotlovima po tradiocionalnoj recepturi

pri čemu dobivamo destilat vrhunske kvalitete. Destilat, čija se ispravnost i kvaliteta kontrolira kemijskim analizama, mora dvije godine uz stalni nadzor “mirovati” u tamnim i hladnim prostorima, da bi se stabilizirao i postao vrhunska voćna rakija.

Kvalitetno voće starih baranjskih sorti te tradicionalni način proizvodnje

omogućava da se rakije ne skrivaju iza visokih postotaka alkohola ili boja i mirisa bureta, već su kristalno bistre u punoj raskoši mirisa voća, promovirajući time kulturu pijenja vrhunskih domaćih voćnih rakija.

Naši proizvodi prepoznati su kao vrhunski

na svima ocjenjivanjima rakija, te smo najnagrađivaniji proizvodač voćnih rakija u Hrvatskoj, a od 2018 godine naša linija Kneževe rakije i likera sa  ponosom nosi oznake Izvorno hrvatsko.